Belgische film Altiplano goed ontvangen in Cannes

"Altiplano", de Belgische film van het duo Peter Brosens en Jessica Woodworth, is woensdag bij zijn eerste vertoning vrij goed ontvangen in Cannes. De film is te zien in de sectie Semaine de la Critique waarvoor ook "Lost Persons Area" van landgenote Caroline Strubbe geselecteerd is. Vrijdagavond worden de prijzen van de Semaine de la Critique bekendgemaakt.

"Altiplano", helemaal opgenomen in een fictief dorpje hoog in de Andes in het Latijns-Amerikaanse Peru is een lyrische film over de tragische dood van een Belgische oogarts. Hij werkt daar in een oogkliniek, niet ver van het dorp Turubamba waar nogal wat bewoners lijden onder allerlei ongemakken, veroorzaakt door de plaatselijke mijn.

Na zijn Mongoolse drieluik, "City of Steppes" (1993), "State of Dogs" (1998) en "Poets of Mongolia" (1999), draaide Peter Brosens in 2006 samen met Jessica Woodworth "Khadak". Daarmee won hij de Gouden Leeuw van de Toekomst op het filmfestival van Venetië.

De hoofdrollen worden gespeeld door Olivier Gourmet, Jasmin Tabatabai en Magaly Solier.
"Altiplano" wordt in het najaar in België in de bioscoop verwacht.

"In de jaren 80 leefde ik een drietal jaren in Ecuador", antwoordde Peter Brosens na de film op vragen uit het publiek. "En voor we beginnen te draaien, doen we veel opzoekingswerk, vooral op cultureel vlak, via contacten met de lokale bevolking. Het hele verhaal is verzonnen, maar leunt wel heel dicht aan bij de realiteit. Bovendien is Magaly Solier, een van de hoofdpersonages, in een klein dorpje opgegroeid. Zij was onze consultante op de filmset".
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees