Guy Huybrechts nieuwe voorzitter Liberaal Appel

De 53-jarige Guy Huybrechts (Open Vld) is verkozen tot de nieuwe voorzitter van Liberaal Appel (LA). Hij volgt Jacques Kerremans op. Dat maakte Huybrechts woensdag zelf bekend. De nieuwe LA-voorzitter wil naar eigen zeggen "de liberalen verzamelen en de crisis kordaat aanpakken".

Het Liberaal Appel werd in 2002 opgericht door Antwerpenaar Ward Beysen. Beysen scheurde zich toen af van Open Vld. Die partij was volgens hem te veel opgeschoven naar links. Bij de federale verkiezingen in 2003 raakte de partij echter niet over de kiesdrempel, en na de zelfmoord van bezieler Beysen in 2005 haalde het Liberaal Appel de banden met Open Vld opnieuw aan.

Die vernieuwde samenwerking vertaalde zich na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 onder meer in de Antwerpse gemeente Zandhoven. Daar is sprake van een gemeenschappelijke fractie VLD-Liberaal Appel. De gewezen ondervoorzitter van het Liberaal Appel, Guy Huybrechts, maakt deel uit van die fractie in Zandhoven. Diezelfde Huybrechts wordt nu nationaal voorzitter van het Liberaal Appel.

Hij staat bij de regionale verkiezingen van 7 juni 15de op de Open Vld-lijst in Antwerpen en is ook lid van de partijraad van Open Vld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees