Op naar een verplichte bedenktijd voor tatoeages?

Op naar een verplichte bedenktijd voor tatoeages?

Foto: belga

BRUSSEL - Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) gaat akkoord met het voorstel van Open VLD-kamerlid Katia della Faille om een wettelijk verplichte bedenktijd van minstens twee dagen in te voeren vooraleer een tatoeage kan worden aangebracht. In het contract moet de tatoeage ook duidelijker omschreven worden.

Het voorstel van Katia Della Faille komt er nadat een meisje uit Kortrijk 56 sterretjes op haar gezicht kreeg getatoeëerd, terwijl ze er naar eigen zeggen maar drie had gevraagd. Het voorval kwam donderdag in de Kamer ter sprake tijdens het vragenuurtje. 

Volgens Della Faille is het tijd om de wetgeving van 2005 aan te passen. Die voorziet wel dat de betrokkene een contract moet ondertekenen waarin gewezen wordt op de risico's en waarin toestemming wordt gegeven voor de tatoeage, maar dat gaat nog niet ver genoeg, luidde het.

De Open VLD'ster pleit ervoor om ook minstens twee dagen bedenktijd in te voeren én om de tatoeage duidelijk te omschrijven in het contract. 

In één van de kortste antwoorden uit de parlementaire geschiedenis stelde PS-minister Laurette Onkelinx simpelweg dat ze akkoord was met de voorstellen van Della Faille. 

Ondertussen stelt ook CD&V-senatrice Sabine de Bethune voor om een bedenktijd in te voeren. Voor de Vlaamse christendemocrate mag dat zelfs een week zijn. 'Zeker als men de tatoeage wil aanbrengen op het gezicht en/of de handen', laat ze donderdag weten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees