Mousavi roept op tot verder protest

TEHERAN - De Iraanse oppositieleider Mir Hossein Mousavi heeft zijn aanhangers zondag opgeroepen hun protest tegen de omstreden herverkiezing van president Mahmud Ahmadinejad voort te zetten. Gezien het forse optreden van de veiligheidsdiensten maande hij aan tot terughoudendheid.

"Het is jullie recht tegen leugens en bedrog te protesteren, maar jullie moeten altijd terughoudendheid aan de dag leggen", luidde het in een via het internet verspreide boodschap. Tegelijkertijd beschuldigde hij er de regering van verantwoordelijk te zijn voor de dood van minstens tien demonstranten van zaterdag in Teheran. De weigering van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de betogingen toe te laten, zou tot de gewelddadige botsingen hebben geleid.

"Dit alles zou niet gebeurd zijn mocht artikel 27 van de Grondwet (het recht op vreedzaam protest) niet naast zich neer gelegd zijn", zei Mousavi voorts. Hij riep de veiligheidstroepen op niet toe te laten dat hun verhouding tot het volk "onherstelbare schade zou oplopen".

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees