Opnieuw Amerikaanse ambassadeur in Syrië

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama maakt zich op om voor het eerst in vier jaar tijd opnieuw een Amerikaanse ambassadeur naar de Syrische hoofdstad Damascus te sturen. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times.


'In het gebied valt er veel werk te verzetten waarin Syrië een rol kan spelen. Een ambassade ter plaatse met een volledige staf kan daarbij helpen', zei een hoge functionaris tegen de krant.

Sinds Obama in januari zijn intrek in het Witte Huis heeft genomen, is zijn regering opnieuw voorzichtige diplomatieke contacten opgestart met Syrië. Onder zijn voorganger George W. Bush werd Syrië nog omschreven als 'schurkenstaat'. De hervatting van de diplomatieke dialoog tussen Washington en Damascus tekende zich vooral af in een bezoek van speciaal gezant George Mitchell aan de Syrische hoofdstad midden juni.

Mitchell zou donderdag normaalgezien de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoeten in Parijs, maar die ontmoeting is geannuleerd. Oorzaak zijn de diepe meningsverschillen tussen de VS en de joodse staat over de kolonisering van de Westelijke Jordaanoever. Wie het gesprek juist annuleerde, is niet duidelijk.


 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees