Lufthansa treedt toe tot kapitaal SN Airholding

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft woensdag via een kapitaalsverhoging een belang van 45 procent verworven in SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines. Maandag gaf de Europese Commissie haar goedkeuring voor het partnership tussen Lufthansa en Brussels Airlines. Dat meldt Brussels Airlines woensdag in een persbericht.

Vanaf 2011 heeft Lufthansa ook een optie om de resterende 55 procent van SN Airholding te verwerven. Die optie kan gedurende drie opeenvolgende jaren telkens in april uitgevoerd worden, klinkt het.

De toetreding van de nieuwe aandeelhouder tot het kapitaal van SN Airholding heeft tot gevolg dat de raad van bestuur voortaan tien in plaats van achttien leden zal tellen, onder wie drie Lufthansa-toplui.

De raad zal voorgezeten worden door burggraaf Etienne Davignon. De andere leden zijn Michel Meyfroidt (Brussels Airlines), Bernard Gustin (Brussels Airlines), Theo Peeters (Emeritus K.U.Leuven), Emmanuel Van Innis (GDF Suez), Koen Van Loo (FPIM en ex-kabinetschef van minister Reynders), Stephen Murphy (Virgin Group), Wolfgang Mayrhuber (Lufthansa), Stefan Lauer (Lufthansa) en Thierry Antinori (Lufthansa).

Opvallende namen die niet meer in de nieuwe raad van bestuur zullen zetelen zijn Georges Jacobs, de voormalige topman van de chemie- en farmagroep UCB, en Nicolas Saverys, topman van de rederij Exmar.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees