VS wil ambassadeur naar Syrië sturen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in principe besloten een ambassadeur in Syrië te benoemen. Daarmee komt dan een einde aan een periode van vier jaar waarin de Verenigde Staten geen vertegenwoordiger op ambassadeursniveau in Damascus hadden. De VS trok in 2005 zijn ambassadeur uit Syrië terug uit protest tegen het Syrische optreden in Libanon.

Een Midden-Oostenexpert van buitenlandse zaken, Jeffrey Feltman, verwittigde de Syrische ambassadeur in Washington, Imad Moustapha, dinsdagavond van de ophanden zijnde stap, zei een bron op buitenlandse zaken. Feltman bracht samen met Witte Huismedewerker Daniel Shapiro verscheidene bezoeken aan Damascus.

De bron noemde de stap ’erkenning van de Syrische rol in de regio’. Hij wees erop dat de regering-Obama van het begin af aan duidelijk had gemaakt dat zij een ombuiging voorstaat van het beleid van de regering-Bush in het Midden-Oosten. Obama gaf eerder deze maand in Cairo een toespraak waarin hij de deur wijd openzette voor een dialoog met de Arabische wereld.

Een andere bron op buitenlandse zaken wilde niet zeggen wanneer de benoeming zal plaatsvinden. Hij benadrukte dat het gaat om een principebesluit en dat de uitvoering op zich kan laten wachten.
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees