Zenitel verkoopt Zweedse dochtermaatschappij

Zenitel, specialist in radiocommunicatie, heeft zijn Zweedse dochtermaatschappij ’Confined Area Solutions AB’ aan het Deense Wireless Holding verkocht. De verkoop past in het kader van de eerder aangekondigde desinvesteringsoperatie voor de probleemdivisie Systeemintegratie.

Confined Area Solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen en monteren van repeaters. Op die manier leverde de entiteit vooral aan de problematische afdeling Systeemintegratie. De verkoop werd gesloten op 24 juni. De transactie zal een "beperkte financiële impact" hebben, waarover verder niet wordt gecommuniceerd.

De Zweedse entiteit realiseerde in 2008 een omzet van 1,5 miljoen euro en was daarmee verlieslatend. Het bedrijf heeft 11 werknemers in dienst.

De verkoop past in de desinvesteringsstrategie die Zenitel eind maart aankondigde voor de afdeling Systeemintegratie. De groep sukkelt al jaren met die afdeling, die zich onder meer toelegt op het bouwen van communicatienetwerken in tunnels en diensten levert voor operatoren als Astrid. Ondanks herhaalde herstructureringen bleef de omzet dalen, waardoor Zenitel besloot zo snel mogelijk van de afdeling afscheid te willen nemen.

Eerder werden al Zenitel Belgium en Zenitel Wireless France van de hand gedaan aan een aantal directieleden.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees