Herman Lauwers nieuwe voorzitter Vlaams Minderhedencentrum

Herman Lauwers nieuwe voorzitter Vlaams Minderhedencentrum

Foto: wdk

Herman Lauwers (56) wordt de nieuwe voorzitter van het Vlaams Minderhedencentrum. De ex-politicus neemt de fakkel over van Jo Boey, die de organisatie na tien jaar verlaat.

Op 22 april keurde het Vlaams Parlement het nieuwe integratiedecreet goed, dat het Vlaams Minderhedencentrum de belangrijke taak geeft om de verschillende initiatieven in de integratiesector te coördineren en stroomlijnen. Voor oud-voorzitter Jo Boey een 'ideaal moment om er een punt achter te zetten en iemand te zoeken die dat proces in goede banen kan leiden'.

Herman Lauwers volgt hem op. Hij heeft 20 jaar ervaring als parlementslid, eerst bij de vroegere Volksunie en later Spirit. Hij hield zich vooral bezig met jeugd, sociaal cultureel werk en welzijn.

Eind jaren 1990 ondertekende hij mee een voorstel van inburgeringsdecreet van de voormalige VU-fractie, dat een goede integratie van nieuwkomers mogelijk moest maken. 'Toch kan ik niet beweren dat ik de sector door en door ken', zegt de nieuwe voorzitter. 'Maar dat hoeft ook niet, want het Vlaams Minderhedencentrum heeft voldoende specialisten in huis'.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees