Stadstreinen botsen in San Francisco

Stadstreinen botsen in San Francisco

Foto: AP

BRUSSEL - Bij een botsing van twee stadstreinen zijn in de Californische stad San Francisco zaterdag 47 mensen gewond geraakt. Vier van hen zijn er erg aan toe, zo melden plaatselijke media. Het ongeval is het zoveelste in de rij in het Amerikaanse spoorverkeer en doet vragen reizen over de veiligheid ervan.

De botsing gebeurde iets voor 15 uur plaatselijke tijd (middernacht Belgische tijd). De omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar vast staat dat vlakbij een station een trein achter op een andere trein inreed. Beide toestellen kwamen daarbij tot stilstand.

De bestuurder van de inrijdende trein raakte het zwaarst gewond en was bewusteloos toen de toegesnelde hulpverleners hem in zijn stuurcabine aantroffen. De drie andere zwaargewonden zijn allen passagiers. In totaal moesten ongeveer twintig gewonden voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht, de anderen werden in een van de treinen of in het station verzorgd. Ze hadden vooral verwondingen aan hoofd en nek.

Het spoorongeval is verre van het eerste dat zich de voorbije maanden in de VS voordeed. Vorige maand nog kwamen bij de botsing tussen twee metro's negen mensen om het leven in de omgeving van Washington; bij een gelijkaardig ongeval met twee metro's raakten in mei 49 mensen gewond in Boston. In september vorig jaar kostte een botsing van een passagierstrein en een vrachttrein in Los Angeles nog het leven aan twintig mensen.

Experts zijn zich dan ook vragen gaan stellen over de veiligheid van de verouderde treinstellen, sporen en signalisatiesystemen in de VS.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees