ING stopt met volgen tientallen aandelen

Financieel concern ING stopt met het volgen van zestig, grote Europese aandelen. De beslissing is genomen na "verandering bij het onderzoekspersoneel", aldus de notitie die vrijdagavond vlak voor middernacht werd verstuurd. Er werd niet uitgelegd wat de verandering inhield.

Een woordvoerder van ING kon weinig duidelijkheid verschaffen over de verandering en of dit ten koste is gegaan van banen. De zegsman zei tegen persbureau Reuters dat het besluit het gevolg is van het meer richten op service voor klanten in de Benelux en Centraal- en Oost-Europa vanuit de belangrijkste kantoren in Londen, Amsterdam en Brussel.

Het gaat om 59 Europese fondsen zoals het Franse autoconcern Peugeot, het Britse telecombedrijf Vodafone, de Franse farmaceut Sanofi-Aventis en het Duitse technologieconcern Siemens.

Ook het Nederlandse telecombedrijf KPN zal niet langer door ING gevolgd worden. Daarnaast zijn er twee Russische preferente aandelen die afgestoten zijn. De helft van de aandelen hadden een ’hold’-advies.

ING zit middenin een wereldwijd besparingsprogramma dat 6 tot 8 miljard euro moet gaan opleveren door het afstoten van onderdelen. Het financieel concern moet vereenvoudigen en wil zich gaan terugtrekken uit tien van de 48 landen waar ING actief is. Het concern is door de kredietcrisis in de problemen gekomen en heeft financiële steun gekregen van de Nederlandse overheid.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees