Sportvliegtuigje neergestort in Schaffen

DIEST - Het ongeval met het Nederlandse sportvliegtuig zaterdagmiddag iets voor 13 uur tijdens de Internationale Old Timer Fly-in op het vliegveld van Schaffen is gebeurd tijdens het landen.
'Het toestel vloog in de eindfase te laag, zodat het met het landingsgestel in de gracht is geraakt en brutaal over de kop is gegaan', aldus Bert Dierickx, hoofdpleincommandant van de organisator Diest Aero Club.

'We tasten nog in het duister over de oorzaak van het ongeval, maar we vermoeden dat het toestel te kampen had met motorpech. Het ging om een oldtimer, type eendekker', aldus Dierckx.

Er zaten twee inzittenden in het toestel. Eén van hen raakte zwaargewond, de andere liep lichte verwondingen op. Het zwaargewonde slachtoffer verkeert niet in kritieke toestand, zegt de Diestse brandweercommandant Leo Mees.

De meeting die zaterdag en zondag georganiseerd wordt op het vliegveld van Schaffen, werd als gevolg van het ongeval een tijd lang stilgelegd, maar werd na het nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen weer hervat.

Het Leuvense parket heeft een deskundige ter plekke gestuurd. Ook dit jaar worden voor deze internationale Old Timer Fly-in weer enkele honderden vliegende oldtimers uit verschillende landen verwacht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio