Altiplano rijft selectie voor Filmfestival van Gent binnen

"Altiplano", de tweede film van Peter Brosens en Jessica Woodworth, is geselecteerd voor de officiële competitie van het Filmfestival van Gent van 6 tot 17 oktober dit jaar. De film, met onder meer Olivier Gourmet, is een Belgisch-Duits-Nederlandse coproductie en werd eerder al geselecteerd voor verschillende filmfestivals.

Tijdens het Internationaal Filmfestival van Cannes eerder dit jaar in mei werd de film geselecteerd voor de Semaine de la Critique en nadien werd hij ook opgenomen in de internationale competitie van het Sydney Film Festival in juni dit jaar.

"Altiplano" zal dit jaar nog te zien zijn op het internationale filmfestival van Rio de Janeiro (24 september tot 8 oktober 2009) en in Bangkok tijdens de internationale competitie (24 tot 30 september 2009).

De prent gaat over een bekende oorlogsfotografe die na een vreselijke ervaring in Irak abrupt een punt zet achter haar carrière. Haar man vertrekt met een internationaal, medisch team naar de Andes om er als Belgische oogarts operaties uit te voeren. Woedend keren de dorpelingen zich tegen de buitenlandse dokters wanneer inwoners sterven door kwikverontreiniging, die veroorzaakt wordt door een lokale mijn.

Filmliefhebbers herkennen Olivier Gourmet, Magaly Solier en Jasmin Tabatabai in de hoofdrollen. "Antiplano" werd in België geproduceerd door Bo Films en Entre Chien et Loup en kreeg de steun van onder meer het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Franstalige gemeenschap en Wallimage.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees