Twaalf indianen gedood in Colombia

BOGOTA - Onbekende mannen in uniform hebben woensdag in een indianenreservaat in Colombia twaalf leden van de Awa-stam doodgeschoten. Dat heeft de gouverneur van Narino donderdag bekendgemaakt.

De moorden vonden plaats in het Gran Rosario-reservaat in de zuidwestelijke deelstaat Narino, vertelde gouverneur Antonio Navarro.

Woensdagochtend opende een groep mannen daar het vuur op twee huizen. Daarbij werden vijf mannen, twee vrouwen, twee jongens, twee meisjes en een baby gedood. Een 10-jarige jongen en een 20-jarige man raakten gewond, maar wisten te vluchten. Alle slachtoffers behoren tot dezelfde familie.

De identiteit van de schutters was donderdag nog niet bekend, vertelde de openbaar aanklager van Narino, Alvaro Lara. Volgens Lara vroegen de daders naar de 'Madrone', kennelijk in verband met een niet voldane schuld. 'Enkele seconden later begonnen ze te schieten op alles wat bewoog', aldus de aanklager.

In Narino worden grote hoeveelheden cocaïne geproduceerd. Het wemelt er niet alleen van de drugsbendes, maar ook van kleine en grote milities, van radicaal links tot extreem rechts. Veel van die groepen dragen uniformen.

In februari eiste de FARC de verantwoordelijkheid op voor de dood van acht Awa-indianen in een ander, nabijgelegen reservaat. De slachtoffers zouden als informanten voor het leger hebben gewerkt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees