Julie Fernandez verkiest parlementszetel boven schepenambt

Julie Fernandez Fernandez (PS), de gewezen staatssecretaris voor personen met een handicap, heeft ontslag genomen als schepen van Openbare Werken van de stad Luik. Dat schrijft de website van de krant La Meuse en is door de lokale partijafdeling bevestigd. Fernandez verkiest haar zetel in het Waals parlement boven haar schepenambt.

De toen vrijwel onbekende Julie Fernandez werd in maart 2008 staatssecretaris in de regering-Leterme. Ze behield die functie in de regering-Van Rompuy, maar verdween bij de regeringsherschikking van juli. Fernandez kon wel terugvallen op een schepenambt in Luik. Bij de regionale verkiezingen van juni raakte ze ook verkozen voor het Waals parlement.

De Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) vond het volgens La Meuse moeilijk dat Fernandez haar schepenambt zou combineren met een parlementair mandaat. Fernandez heeft woensdagavond op een PS-bijeenkomst aangekondigd dat ze verzaakt aan haar schepenambt. Roland Léonard, die binnen het Luikse schepencollege plaats had moeten ruimen voor Fernandez, kan nu wellicht op post blijven.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees