'N-VA laat Doel vallen'

DOEL - Groen! is teleurgesteld in de houding die N-VA aanneemt tegenover het havendorp Doel. 'Voor de verkiezingen vocht N-VA mee voor het woonrecht in Doel. Nu laat ze Doel koudweg vallen', stelt Groen!-fractieleider in het Vlaams parlement Filip Watteeuw donderdag na een gesprek met zijn N-VA-evenknie Kris Van Dijck.

Vanaf 1 september mag in Doel niet meer worden gewoond. De Vlaamse regering wil van Doel havengebied maken. Dat betekent het einde van het polderdorp. Bedoeling is dat het Saeftinghedok er komt.

Groen! pleit voor een verlenging van het woonrecht in Doel en hoopte daarbij steun te krijgen van N-VA. Watteeuw wijst erop dat de N-VA-parlementsleden Helga Stevens, Jan Peumans en Mark De Mesmaeker zich in het verleden engageerden voor het woonrecht in Doel.

'Ze ondertekenden voor de verkiezingen een petitie om Doel als cultureel rustpunt in de haven te laten bestaan en dit zolang er geen bouwvergunning is voor het Saeftinghedok. Dit kan enkel als er woonrecht is. Een verlenging is dan ook logisch', luidt het.

Watteeuw trok donderdag samen met zijn collega-parlementsleden Dirk Peeters en Hermes Sanctorum naar het hoofdkwartier van N-VA om er duidelijkheid te vragen. Ze hadden er een gesprek met Kris Van Dijck, maar dat leverde volgens Watteeuw niets op. 'Uit het gesprek bleek dat de regering Doel van de kaart wil vegen, zelfs als het Saeftinghedok er niet komt. Nochtans stelt de Economische Ontwikkelingsstudie voor de haven van Antwerpen duidelijk dat er voor andere havenactiviteiten geen extra ruimte nodig is voor 2030.

Groen! is teleurgesteld in de houding van N-VA. 'Afrit Vlaanderen is afgang Doel geworden. Voor de verkiezingen vecht N-VA mee voor het woonrecht. Nu laten ze Doel koudweg vallen. Dat is brutaal', zegt Watteeuw, die donderdag nog een voorstel van resolutie indient om het woonrecht in Doel te verlengen en opnieuw te investeren in de leefbaarheid van het dorp.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees