Vaticaankrant fan van 'Abbey Road' van the Beatles

Vaticaankrant fan van 'Abbey Road' van the Beatles

De intussen legendarische hoes van de lp Abbey Road

BRUSSEL -

Paus Benedictus XVI is een fan van Bach, Mozart en Beethoven. Maar 'zijn' krant, de Osservatore Romano, heeft iets met de muziek van de Beatles, meldt de Nederlands-Vlaamse religieuze nieuwssite RKnieuws.net donderdag. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat The Beatles hun album 'Abbey Road' uitbrachten en 'de krant van de paus' staat daar uitvoerig bij stil.

'Grandioos en onnavolgbaar', 'het meest rijpe werk van The Beatles'. De Osservatore Romano is danig onder de indruk van 'Abbey Road'. De plaat werd van 20 april tot 18 augustus 1969 opgenomen in de Abbey Road-studio in Londen en uitgebracht op 26 september 1969. Het was het laatste album dat The Beatles samen opnamen voordat ze uit elkaar gingen.

Volgens de Osservatore is het jaar 1969 een scharnierpunt in de geschiedenis van de rockmuziek. 'De rockmuziek verloor in dat jaar voor altijd haar 'onschuld'. De dromen van de naoorlogse generatie over vrede en gerechtigheid in de wereld werden door de harde werkelijkheid de grond in geboord. De Beatles zagen dit en richtten hun blik op de toekomst', schrijft de krant.

Het is niet de eerste keer dat het officiële dagblad van het Vaticaan lovend is over The Beatles. Vorig jaar schreef de krant in november een uitvoerig artikel ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van het 'White Album'. De Osservatore 'vergaf' bij die gelegenheid John Lennon, die ooit zei dat 'The Beatles beroemder zijn dan God'.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees