'Groen! probeert maagdelijkheid te herwinnen'

BRUSSEL - N-VA is er bij de regeringsonderhandelingen niet in geslaagd een moratorium op de afbraakwerken in Doel binnen te halen, maar wat de Vlaamse regering doet, is alleen maar een voortzetting van het beleid dat de vorige regeringen hebben uitgestippeld. Groen! maakte van 1999 tot 2004 deel uit van de meerderheid. Berouw komt dus na de zonde, zo pareert N-VA de kritiek die Groen! uitte op de houding van de Vlaamsnationalisten in het dossier-Doel.

N-VA-fractieleider in het Vlaams parlement Kris Van Dijck heeft donderdagmorgen op het partijsecretariaat samen met zijn Oost-Vlaamse collega's Helga Stevens en Lieven Dehandschutter een delegatie van Groen! ontvangen. Aanleiding voor dat gesprek is de groene kritiek op de houding van N-VA over het aflopen van het woonrecht in het havendorp Doel.

'De N-VA heeft bij de onderhandelingen voor de Vlaamse regering sterk geijverd voor een moratorium op de afbraakwerken, zoals Groen! ook vraagt, maar we hebben dat helaas niet binnengehaald. (...) We betreuren dat uiteraard. Maar de actie van Groen! is vrij goedkoop, want vanaf 1999 heeft Groen! - die toen ook in de Vlaamse regering zetelde - altijd alle beslissingen mee ondersteund, zoals het Deurganckdok, die ertoe geleid hebben dat er voor Doel nauwelijks nog toekomst is. Dat Groen! nu probeert haar maagdelijkheid te herwinnen ten aanzien van Doel, is dan ook nogal goedkoop', luidt de repliek van Van Dijck.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees