'Goede afweging van de rechter'

UTRECHT - De rechtbank heeft een goede afweging gemaakt in de kwestie rond de 13-jarige Nederlandse zeilster Laura Dekker, zei de advocaat van haar vader, Peter de Lange. Hij zei zeer blij te zijn dat de kinderrechter in Utrecht vrijdag heeft bepaald dat Laura geen slechte ouders heeft en dat zij de voogdij over hun kind mogen houden.

De rechter heeft laten zien dat zij de zaak zeer zorgvuldig heeft afgewogen, aldus De Lange. 'Je bent geen slechte ouders als je meegaat met de ambitie van je kind', zei de raadsman.

De advocaat legde verder uit dat Laura niet bij de uitspraak aanwezig was wegens de massale media-aandacht. Hoewel ze heeft laten zien dat ze veel aan kan, is er de laatste tijd veel over haar heen gekomen, aldus de raadsman. 'Ze heeft het advies gekregen om niet naar de rechtbank te komen.'

Laura is volgens De Lange aan het zeilen. Hij heeft haar niet rechtstreeks kunnen bereiken. Maar iemand uit haar omgeving heeft gezegd dat het meisje blij is met de uitspraak omdat ze niet uitsluit dat ze voor het einde van het jaar aan haar zeiltocht kan beginnen, aldus de advocaat.

De Lange adviseert Laura en haar ouders om mee te werken aan de op handen zijnde onderzoeken door een kinderpsycholoog en de Raad voor de Kinderbescherming.

De Lange kondigde aan dat Laura vrijdagavond in het Jeugdjournaal zal reageren op de uitspraak van de kinderrechter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees