Kris Peeters derde in BV-koers

Kris Peeters derde in BV-koers

Kris Peeters gaf zijn derde plaats door aan Marieke Vervoort. Foto: Rudy Tollenaere

VOSSEM - Minister-president Kris Peeters is deze namiddag in Vossem (Tervuren) derde geworden in de Grute Plattooprijs, een wielerkoers voor bekend volk en wielerliefhebbers, in een organisatie van televisiemaker Rob Vanoudenhoven. Peeters moest Bart Van Aevermaet (Waldek uit Thuis) en Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) laten voorgaan.

Peeters gaf na afloop zijn podiumplaats meteen door aan rolstoelgebruiker Marieke Vervoort (Wielemie) die reeds twee keer wereldkampioen triatlon bij de rolstoelgebruikers werd en in 2007 deelnam aan de Iron Man van Hawai.

De Grute Plattoo wil qua aanpak een kopie zijn van de Tour, met VIP-dorp, volgwagens, reclamekaravaan, een optreden van Tanja Dexters en alles er op en eraan, maar op vlak van koersen gaat het er allemaal iets rustiger aan toe.

Een plaatselijke ronde kan al eens drie minuten duren, maar ook tien minuten, naargelang het feit of Rob, die zowel organisator, koersleider als deelnemer is, de koers op een bepaald moment stillegt, om de geslagen koersgaten opnieuw te dichten en de juiste winnaar naar de streep te kunnen brengen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Ook onze eigen algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch kwam aan de start en aan de aankomst.Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees