Modrikamen richt 'Parti populaire' op

Modrikamen richt 'Parti populaire' op

Foto: Pol de Wilde

BRUSSEL - Mischaël Modrikamen, de advocaat die een deel van de kleine aandeelhouders vertegenwoordigt in de Fortis-zaak, staat op het punt zijn eigen partij uit de grond te stampen. De 'Parti populaire' zou in de tweede helft van oktober een feit zijn. Dat zegt hij in Le Soir.

De Parti populaire zou geïnspireerd zijn op de Partido Popular in Spanje en de UMP van de Franse president Nicolas Sarkozy. 'De partij situeert zich rechts, omvat zowel liberalen als conservatieven en richt zich ook op de kiezers die teleurgesteld zijn in het systeem en de ene keer op het Front National stemmen en de andere keer op Ecolo,' zegt Modrikamen. De Parti popularie zou zo een te duchten concurrent kunnen worden voor de MR. 

Modrikamen had eerder dit jaar al gezegd aan een eigen partij te denken, maar nu zou de 'PP' zo goed als klaar zijn om het politieke landschap te betreden. 'We hopen in de tweede helft van oktober van start te gaan.' De nodige statuten, een programma, een ploeg, adviseurs: aan alles is al gedacht. Het is enkel nog uitrekenen of de partij ook financieel op punt staat. 'Ik sluit niet uit dat ik ermee ophoud als advocaat. Maar voorlopig blijf ik voorzichtig', aldus Modrikamen. 

Wat het programma van de PP betreft, wou Modrikamen al een tipje van de sluier oplichten. Een vereenvoudiging van de instellingen, minder belastingen maar een grotere bijdrage van de rijkere klassen, de strijd tegen het zwartwerk, meer politie op straat en minder achter de bureaus, en een hervorming van justitie zouden de aandachtspunten worden. 

 

Corrigeer

NIEUWS