Carine Russo verlaat politiek

Carine Russo kondigt vrijdagavond op de federatieraad van Ecolo aan dat ze na twee jaar de Senaat verlaat. Het bericht werd al bekendgemaakt op de site Actu24 en is ondertussen bevestigd door de partij. In een brief, die op de vergadering zal worden voorgelezen, verwijst ze naar haar gezondheidsproblemen en de moeilijkheden die ze had om zich aan te passen aan het politieke en parlementaire leven als redenen voor haar beslissing. Russo zal vrijdagavond niet aanwezig zijn op de federatieraad. 

 

Op vraag van Carine Russo wordt de brief niet openbaar gemaakt, maar ze zou spijt hebben dat ze deze beslissing heeft moeten nemen. Ze had het naar eigen zeggen erg moeilijk met het formele karakter en de vele procedures van het politieke en parlementaire leven. De senatrice is niet bitter. Ze benadrukt dat haar engagement en haar sympathie voor Ecolo behouden blijft.

Bij Ecolo zegt men de keuze van Carine Russo te respecteren. "Ze heeft echt het maximum gedaan om haar contract te vervullen, maar we begrijpen dat een vrouw van het terrein moeilijkheden ondervindt om zich aan te passen aan de politieke realiteit", benadrukt de woordvoerder van de Franstalige groenen. Russo was een gecoöpteerde senatrice. Tijdens de federatieraad van 25 september wordt beslist wie haar opvolgt.

Carine Russo is de moeder van Mélissa, één van de dodelijke slachtoffers van Marc Dutroux. Ze werd in 2007 door Ecolo gecoöpteerd in de Senaat. Bij de Senaatsverkiezingen behaalde ze toen op de voorlaatste plaats 57.747 voorkeursstemmen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees