PS is niet heilig voor Van Cau

PS is niet heilig voor Van Cau

Foto: belga

BRUSSEL - Voormalig Waals minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe ziet zijn politieke toekomst niet noodzakelijk bij de PS. Dat zegt hij maandag in een interview in de kranten van de groep Sud Presse.

Van Cau, nog altijd voorzitter van de federatie van socialistische mutualiteiten van Charleroi en vicevoorzitter van de Union socialiste communale (USC) van Charleroi, zegt dat hij de verkiezingen van 2012 in het achterhoofd heeft zitten, maar dat hij niet noodzakelijk op een PS-lijst zal staan. 

'Alles hangt af van de manier waarop de lijsten opgemaakt zullen worden. Zullen de socialisten me respecteren? Hoe zullen ze mijn zoon behandelen? Dat zal zwaar doorwegen', aldus Van Cau, die dus niet uitsluit dat hij voor een andere partij opkomt.

De uitslag van de socialisten bij de laatste verkiezingen noemt hij 'miraculeus'.

Recentelijk werden twee nieuwe dossiers geopend tegen Van Cauwenberghe bij het hof van beroep van Luik. De man zelf blijft erbij dat hij gezocht wordt door het gerecht. 'Ik begrijp dat dit verbazing kan wekken, maar ik werd me pas bewust van de problemen van La Carolorégienne (sociale huisvestingsmaatschappij in Charleroi) toen ze in de pers stonden. Men moet niet denken dat De Spiegeleer (toenmalig zaakvoerder-bestuurder van La Carolorégienne) me kwam vertellen waar hij mee bezig was', luidt het. Van Cau voegt nog toe dat hij vriendschappelijk blijft omgaan met de mensen die hem pijn gedaan hebben.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees