Capital General Aviation schort investeringen in Oostende op

De aandeelhouders van Capital General Aviation zijn geschokt door de aantijgingen van belangenvermenging tegen de voorzitter van hun raad van bestuur en schorten daarom met onmiddellijke ingang de aangekondigde investering in de infrastructuur aan de luchthaven van Oostende op.

De voorzitter van de raad van bestuur van Capital Aircraft Group, Gino Vanspauwen, is tevens de algemeen directeur van de luchthaven. Hij stelt zijn mandaat ter beschikking.

Capital General Aviation is volgens het persbericht geschokt door de valse aantijgingen van potentiële belangenvermenging en de anonieme aanvallen van concurrenten. Daarom worden de geplande investeringen in Oostende opgeschort. De firma sluit gerechtelijke stappen naar aanleiding van de aantijgingen niet uit.

Het bedrijf behoudt haar vertrouwen in de directie van de luchthaven, het luchthavenpersoneel, de Vlaamse overheid en de gemeenteraad van Oostende.
In maart 2009 kondigde de Capital Aircraft Group haar verhuis aan van Wevelgem naar Oostende. Haar dochtervennootschap Capital General Aviation heeft er een concessie genomen op een terrein van 6.000 vierkante meter aan de rand van de luchthaven. Er zou een loods van 2.000 vierkante meter worden opgetrokken en een kantoorgebouw.

"Het bestuur en de aandeelhouders van Capital Aircraft Group betreuren de beslissing van de voorzitter naar aanleiding van een aantal kwaadaardige en leugenachtige insinuaties die tot doel hebben om de firma in diskrediet te brengen en te destabiliseren", luidt de mededeling. "Wij wensen de voorzitter te danken voor zijn belangeloze en kosteloze inzet voor de luchtvaart, het bedrijfsleven en de werkgelegenheid in de Oostendse regio."

Vlaams minister voor mobiliteit Hilde Crevits gaf intussen opdracht om de cumul van de topman van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge te onderzoeken.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees