Felice overleden aan hartinfarct

Felice overleden aan hartinfarct

Foto: vrt

De Vlaamse televisiefiguur Dré Steemans, beter bekend als Felice, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan een hartinfarct.  Dat meldt zijn manager. Hij was 55 jaar oud.

Steemans debuteerde op 1 september 1985 bij de toenmalige BRT2-radio in het radioprogramma 'Het Genootschap' van Luk Saffloer. Daarin speelde hij een Italiaans typetje: Felice Damiano was geboren. Kort daarna kreeg hij zijn eigen talkshow op de VRT, 'Incredibile'.

Steemans is het meest bekend van '1000 Seconden', een kookprogramma met Herwig Van Hove dat dertien jaar liep, en 'Het Swingpaleis', dat tien jaar lang op vrijdagavond te zien was. In de zomermaanden presenteerde hij een gelijkaardig programma 'Biebabeloela'.

Steemans stond ook mee aan de wieg van Radio Donna, waar hij meer dan tien jaar lang elke werkdag de Happy Cooker was in het programma 'Vrouwentongen' met Leen Demaré.

In 2006 zette Vlaanderen voor het laatst 'alle stoelen aan de kant' en sloot Felice zijn Swingpaleis. In maart van datzelfde jaar trok Steemans de deuren van de Reyerslaan definitief achter zich dicht en stapte hij over naar SBS Belgium, dat de zenders VT4 en VIJFtv beheert.

Voor VIJFtv presenteerde hij elke weekdag het spelprogramma 'Te Nemen Of Te Laten', terwijl hij voor VT4 samen met Ann Van Elsen de presentatie van 'Supertalent In Vlaanderen' voor zijn rekening nam. Hij was op VT4 ook te zien in 'Koken met een Sterretje', aan de zijde van sterrenchef Wout Bru.

Volgens zijn manager Johan P. Berckmans zal de uitvaart van Steemans op diens eigen verzoek in intieme kring gebeuren.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees