Wilders onterecht geweigerd in Groot-Brittannië

Wilders onterecht geweigerd in Groot-Brittannië

Geert Wilders, niet welkom in het VK. afp
Foto: © MARCEL ANTONISSE

DEN HAAG -  Het Asiel en Immigratie Tribunaal in Londen oordeelt dat Geert Wilders in februari onterecht de toegang tot Groot-Brittannië is ontzegd. PVV-leider Geert Wilders wil 'zo snel mogelijk' afreizen naar Engeland nu de rechter in Londen heeft bepaald dat het besluit van de Britse regering om hem te weigeren onterecht was.

De Birkenhead Society, een Britse organisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting, had de beroepszaak aangespannen namens de Nederlandse politicus. 'Dit is fantastisch nieuws', zei Wilders dinsdag in reactie op de Britse uitspraak.

'Ik ben ontzettend blij. Dit is een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting.' Complimenten heeft Wilders voor de rechter, die 'gehakt' heeft gemaakt van het 'politieke besluit' om hem   de toegang tot het land te ontzeggen. hij gaat overleggen met zijn advocaten over wanneer hij weer naar Londen wil trekken.

Geert Wilders was door een lid van het Hogerhuis uitgenodigd om er zijn zeer islamkritische film 'Fitna' te vertonen. Het besluit was genomen door het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor nationale veiligheid. Het ministerie vreesde voor verstoring van de openbare orde.


Corrigeer

NIEUWS