Tijdelijke werkloosheid bij Brussels Airlines

BRUSSEl -

Een driehonderdtal personeelsleden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal gedurende enkele dagen, in de periode vanaf volgende week tot het einde van het jaar, onder het statuut van tijdelijke werkloosheid voor bedienden vallen.

Vakbonden en directie bereikten daarover eind vorige week een akkoord, zo is vernomen in vakbondskringen. Het overgrote deel van het personeel maakt hiervan gebruik in de periode tussen kerst en nieuw.

Het gaat om grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij dat niet betrokken is bij vluchtoperaties, zoals de boekhouding of de diensten human resources en marketing. Concreet gaat het om een honderdtal bedienden en een tweehonderdtal kaderleden.

Zij vallen onder het sectorakkoord voor tijdelijke werkloosheid van bedienden, binnen het paritair comité 315.2. 'Dit betekent dat ze per dag economische werkloosheid recht hebben op een extra vergoeding van zo'n 10 euro', aldus Anita Van Hoof van het BBTK.

Ook voor de piloten van Brussels Airlines zouden er enkele dagen tijdelijke werkloosheid worden ingevoerd, maar meer duidelijkheid daarover zal pas volgende week worden verleend.

Brussels Airlines voldeed aan de voorwaarden die de regering had opgesteld om van de anticrisismaatregelen (zoals tijdelijke werkloosheid) te genieten, omdat de omzet sterk was gedaald als gevolg van de crisis. Hoeveel er met de maatregel zal worden bespaard, is niet duidelijk.

Corrigeer

NIEUWS