Belgisch leger heeft er een eenheid bij

BRUSSEL -

Het Belgische leger heeft een van zijn jongste eenheden na drie jaar officieel erkend. De Field Accomodation Unit (FAU) uit het Waals-Brabantse Bevekom draagt voortaan zijn eigen vaandel, kenteken, mars en wapenspreuk. Dat staat te lezen op de website van Defensie.

De FAU heeft als opdracht kampementen te bouwen in het buitenland en er voor elektriciteit en zuiver drinkwater te zorgen. De eenheid bestaat al drie jaar maar werd pas afgelopen woensdag officieel erkend, toen het alle symbolen van een militaire eenheid kreeg toebedeeld.

De FAU kan tot 1.200 militairen tegelijk inzetten, verdeeld over twee actieterreinen. Concreet zet deze ploeg het kamp op voor het operationele detachement op het terrein aankomt, beheert hij de installaties tijdens de operatie en breekt ze op nadat de troepen weer vertrokken zijn.

Volgens de korpscommandant, luitenant-kolonel Jean-Albert Legros, staat de FAU "Europees aan de leiding qua operationele infrastructuur. Het Belgisch leger is het enige dat alle beschikbare middelen op één plaats heeft verzameld."
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees