Van Rompuy bovenaan bij bookmakers

Van Rompuy bovenaan bij bookmakers

blg Foto: © ERIC VIDAL

Ook de gokkantoren hebben onze premier ontdekt. Op verschillende websites van zogenaamde bookmakers staat Herman Van Rompuy bovenaan in het lijstje van kanshebbers om de eerste permanente voorzitter van de Europese Raad te worden.
 

Op Paddy Power, de grootste bookmakersite van Ierland staat Van Rompuy met 6/4 bovenaan. De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende volgt samen met zijn Luxemburgse evenknie Jean Claude Juncker op 5/1.

Veel geld valt er met een weddenschap op Van Rompuy dus niet te winnen, slechts anderhalve keer de inzet. Mocht Verhofstadt het bijvoorbeeld halen, dan valt daar veertien keer het oorspronkelijke bedrag mee te verdienen.

Ook op Ladbrokes.com staat Van Rompuy bovenaan. Juncker en Balkenende staan hier 6 tegen één. Opvallend is dat beide gokkantoren Tony Blair nog niet hebben afgeschreven. Hij staat respectievelijk 4/1 en 10/3. De kansen van Blair kelderden nadat hij er niet in slaagde de steun van voldoende Europese socialisten te vergaren. Hij wordt vooral afgerekend op zijn deelname aan de invasie in Irak in 2003. 'Degene die eerst genoemd werden, zullen het niet noodzakelijk worden', zei de Franse president Nicolas Sarkozy over Blair.

Een paar dagen nadat het Franse persagentschap AFP premier Herman Van Rompuy tot absolute topfavoriet bombardeerde om de eerste Europese ‘president’ te worden, besteedt nu ook het persagentschap Bloomberg aandacht aan de kansen van de CD&V'er.

Verwacht wordt dat tegen half november de naam van de eerste 'president' van Europa zal bekend zijn. Dat de naam Van Rompuy nu opduikt in de laatste rechte lijn, is voor Bloomberg een aanwijzing dat hij weldegelijk een grote kansbebber is. Het momentum voor Juncker en Balkenende lijkt een beetje voorbij.

'Van Rompuy is de man waar we naar moeten kijken', zegt Peter Ludlow van het Centre for European Policy Studies aan Bloomberg.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS