'Niet Maingain, maar Reynders bepaalt BHV-standpunt'

Niet FDF-voorzitter Olivier Maingain, maar MR-voorzitter Didier Reynders zal het Franstalige liberale standpunt vertolken bij de onderhandelingen over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde.

De twee partijen trokken de voorbije verkiezingen samen naar de stembus en werken intensief samen. Over de invloed van Olivier Maingain op de onderhandelingen, bestaat aan Vlaamse kant de nodige ongerustheid.

In een interview met La Libre Belgique pleit minister van Ontwikkelingssamnwerking Charles Michel, ook lid van de MR, voor een een snelle oplossing voor het dossier BHV. Het land heeft stabiliteit nodig, aldus Michel.

Oud-premier Jean-Luc Dehaene is bij de vorming van de nieuwe federale regering Leterme II, belast met het vinden van een oplossing voor de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dehaene moet tegen Pasen voorstellen doen aan de premier en de partijvoorzitters.

Er bestaat bij Charles Michel geen twijfel over dat partijvoorzitter Didier Reynders het standpunt van de MR zal vertolken bij deze onderhandelingen, en niet FDF-voorzitter Olivier Maingain.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees