Huytebroeck vindt dat ze geen fouten heeft gemaakt

Huytebroeck vindt dat ze geen fouten heeft gemaakt

Foto: herman ricour

BRUSSEL - Brussels milieuminister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) vindt dat ze geen fouten heeft gemaakt in het dossier rond het zuiveringsstation Brussel-Noord. Ze roept alle betrokken overheden - Vlaanderen en gemeenten - op om samen te spannen in de gerechtelijke acties tegen Aquiris om schadevergoeding te bekomen van de maatschappij, die haar engagementen niet is nagekomen.

Dat verklaarde ze woensdagavond in Terzake (Canvas).  De minister benadrukte dat ze het stilleggen van het waterzuiveringsstation onaanvaardbaar vindt. Vanaf 8 december, toen het station werd stilgelegd en er dus geen afvalwater meer werd gezuiverd, heeft ze maatregelen genomen. Dat ze pas maandag heeft gecommuniceerd had alles te maken met het feit dat ze alle informatie had verkregen. 

Evelyne Huytebroeck ontkende voorts dat haar collega-ministers niet op de hoogte waren van de problemen. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze de parlementsleden en de coalitiepartners zal kunnen overtuigen en geruststellen.

De minister verdedigde ook haar vertrek naar de milieutop in Kopenhagen. De gerechtelijke acties tegen Aquiris waren gestart. Bovendien was haar aanwezigheid in de Deense hoofdstad noodzakelijk omdat zij momenteel als vertegenwoordigster van België in de Europese milieuraad zetelt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees