Open VLD ziet BHV-noodwet niet zitten

Open VLD ziet BHV-noodwet niet zitten

Foto: hdr

BRUSSEL - 'Uitstel is geen optie meer. Dus geen noodwet of tijdelijke terugkeer naar arrondissementele kieskringen om Brussel-Halle-Vilvoorde over de verkiezingen te tillen. Deze keer moeten we erdoor.' Dat zegt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo in Het Laatste Nieuws.

Tot Pasen resten er nog 90 dagen om de tikkende tijdbom onder de federale regering te ontmijnen. Jean-Luc Dehaene kreeg de taak om het heikele dossier aan te pakken.

'Er zijn de voorbije weken al contacten met Jean-Luc Dehaene geweest en er zijn er nog een hele reeks gepland', zegt Alexander De Croo, amper drie weken in de voorzittersstoel bij de Vlaamse liberalen. Hij wil absoluut dat Dehaene deze lente BHV oplost.

'De mogelijkheden tot uitstel zijn op', zegt De Croo. 'Nieuwe belangenconflicten inroepen, zou niet goed zijn. En ik ben geen voorstander van noodwetten of een tijdelijke terugkeer naar de arrondissementele kieskringen om het dossier over de verkiezingen van 2011 te tillen. Dit dossier heeft de Belgische politiek lang genoeg verlamd.'

'Er is nu meer bereidheid dan twee jaar geleden om tot een oplossing te komen. We moeten dit dossier oplossen zodat we ons weer kunnen bezighouden met maatschappelijke problemen. Als we dit land willen regeren, is het cruciaal dat we eerst de communautaire problemen aanpakken.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees