Derde film rond Vincke en Verstuyft in de maak

Derde film rond Vincke en Verstuyft in de maak

Foto: *

De Duitse filmverdeler Atlas Film heeft de distributierechten voor de Duitse markt verworven van "Dossier K." van Jan Verheyen. Dat heeft de filmdistributieafdeling van Kinepolis maandag meegedeeld. Producent Eyeworks Film & TV Drama is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een derde Vincke en Verstuyftfilm.

Blerim Destani, de Albanese acteur die het hoofdpersonage vertolkt in "Dossier K.", woont in Düsseldorf. Hij is luidens de mededeling bijzonder verheugd over de verkoop van de film aan zijn thuisland en zal zich inzetten voor de lancering ervan op de Duitse markt.

The Works Media Group, de groep die de internationale distributierechten van "Dossier K." heeft, stelt de Vlaamse film op het filmfestival van Berlijn (11-21 februari) aan aankopers uit de hele wereld voor. Verwacht wordt dat de verkoop op de Duitse markt een positief effect zal hebben op de belangstelling uit andere landen.

Carl Joos, die eerder het scenario van "De Zaak Alzheimer" en "Dossier K." schreef, is ook de scenarist van de derde Vincke en Verstuyftfilm die voorbereid wordt. Na Erik Van Looy voor "De Zaak Alzheimer" en Jan Verheyen voor "Dossier K." zal de derde film opnieuw door een Vlaamse topregisseur worden gemaakt, zegt Kinepolis Film Distribution nog in de mededeling, zonder de naam van de regisseur bekend te maken.

Sinds de première van "Dossier K." in december 2009 heeft de film al 307.250 mensen naar de zalen gelokt. Vandaag loopt hij nog op 38 kopieën in Vlaanderen en Brussel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees