Afgehakte varkenskoppen in moskeeën in Maleisië

KUALA LUMPUR - Er zijn verscheidene afgehakte varkenskoppen gevonden in twee moskeeën in Maleisië. Varkens worden door moslims als onrein beschouwd. Het incident was waarschijnlijk een reactie op aanslagen op 11 kerken in het land in de voorbije 3 weken.

Mannen die in de ochtend naar de moskee gingen voor hun ochtendgebed waren geschokt toen ze daar bebloede varkenskoppen van wilde varkens, gewikkeld in plastik zakken, aantroffen. Dit zei Zulkifili Mohamad, verantwoordelijke voor de Sri Sentosa Moskee in een van de buitenwijken van Kuala Lumur, de grootste stad van Maleisië. Twee gelijkaardige afgehakte hoofden werden gevonden in een moskee in een naburig district. De overheid veroordeelde de incidenten en zei de schuldigen te zullen opsporen.

Het incident is waarschijnlijk een reactie op vandalisme en aanslagen op 11 kerken in de voorbije 3 weken. Ook werden er aanslagen en vandalisme gepleegd op een Sikh tempel, een moskee en twee moslim gebedshallen. De aanvallen en het vandalisme vormden een reactie op de beslissing van het Maleisische hooggerechtshof om het gebruik van het woord 'Allah' voor God ook aan niet-moslims toe te staan. De Maleisische regering daarentegen wil niet-moslims verbieden het woord Allah in hun gebeden en geschriften te gebruiken. Ze vindt immers dat dit tot verwarring kan leiden. Christenen wijzen er op dat het Arabische woord al voor God werd gebruikt voordat de islam ontstond. In andere islamitische landen als Egypte, Syrië en Indonesië duiden christenen God ook met Allah aan.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS