Coveliers betuigt steun aan Scientology

Coveliers betuigt steun aan Scientology
Bij de opening van een nieuwe kerk van de controversiële Scientologybeweging heeft Vlaams Belang-senator Hugo Coveliers de leden van die beweging geprezen als "een voorbeeld dat iedereen in dit land moet volgen". "Het is een geloofsovertuiging als een ander", verduidelijkt Coveliers woensdag in De Morgen.

"Meer zelfs, het is een religie waar niet gedood wordt in de naam van de religie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de islam", aldus de senator. "Mensen weten echt geen fluit over Scientology."

Coveliers is zelf geen lid, maar kwam als advocaat van enkele leden met de beweging in contact. Vandaar de uitnodiging om te speechen bij de opening van een kerk in Brussel, verduidelijkt hij in de krant.

"Wat me opvalt, is hoe jullie leden mensen helpen zonder enig onderscheid van afkomst, wat ze doen of wat hun opinie is", klonk het in zijn toespraak. "Jullie zijn een voorbeeld dat iedereen in dit land moet volgen. (...) De Scientologyvrijwilligers geven ons lessen in moed, toewijding en volharding". Een verwijzing naar de leden die na de aardbeving in Haïti ter plaatse hulp gingen bieden, aldus Coveliers.

"Het is een geloof dat geschoeid is op westerse leer", verduidelijkt hij tot slot. "Zolang er geen strafrechtelijke vergrijpen plaatsvinden, heeft deze beweging alle reden tot bestaan. Dit valt onder de vrijheid van religie. Ik geloof natuurlijk niet in alles wat ze zeggen, maar het mag ook niet allemaal afgedaan worden als onzin."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees