15-jarige wordt geplaatst in instelling

Verdachte steekpartij in Antwerpen opgepakt

Verdachte steekpartij in Antwerpen opgepakt

Foto: was

Antwerpen - Het Antwerpse parket heeft woensdagavond een vijftienjarige Antwerpenaar opgepakt die ervan verdacht wordt een veertienjarig meisje te hebben neergestoken op het Antwerpse Kiel. De jongen wordt in een gesloten instelling geplaatst. Dat besliste de Antwerpse jeugdrechter en is donderdagmiddag bevestigd door het Antwerpse parket.

De 14-jarige Hatice werd zondagavond neergestoken in de Schijfstraat op het Kiel. Het meisje werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en belandde zelfs kortstondig in coma.

De toestand van het Turkse meisje is intussen sterk verbeterd en zij kon een duidelijke beschrijving van haar belager geven. Het parket arresteerde daarop woensdagavond een 15-jarige jongen uit Antwerpen. Hij kwam in beeld na doorgedreven speurwerk van de federale gerechtelijke politie Antwerpen.

De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de feiten. Er zijn echter duidelijke aanwijzingen die in zijn richting wijzen. De jongen werd donderdag voor de jeugdrechter geleid. Die ging over tot plaatsing van de verdachte in de gesloten instelling 'De Grubbe' in Everberg. De vijftienjarige kwam eerder al in contact met de politie en het gerecht.

Corrigeer

NIEUWS