Malisse weer in top 100

Malisse weer in top 100

Foto: belga

De Spanjaard Juan Carlos Ferrero komt dankzij zijn toernooizege van zondag in het Argentijnse Buenos Aires opnieuw de top twintig binnen op de maandag gepubliceerde ranglijst in het mannentennis. Hij stijgt van de 22e naar de 16e plaats op de ATP-ranking, die nog steeds aangevoerd wordt door de Zwitser Roger Federer.


De Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die dit weekend zijn titel in Marseille niet kon verlengen en in de halve finales strandde, valt uit de top tien. Zijn landgenoot Mickael Llodra, winnaar in Marseille, gaat 14 plaatsen vooruit en staat 65e. De Amerikanen Sam Querrey en John Isner, respectievelijk winnaar en finalist in Memphis, staan met een 22e en 21e plaats net niet bij de eerste 20.

Xavier Malisse, in Memphis nog goed voor de tweede ronde, komt opnieuw de top-100 binnen en wordt tweede Belg. De Kortrijkzaan gaat 14 plaatsen vooruit en staat 88e. Olivier Rochus blijft beste Belg op de 58e stek.
Steve Darcis gaat twee plaatsen omhoog (102e), terwijl Christophe Rochus, die wegens een rugblessure forfait gaf in Marseille, van de 87e naar de 115e plaats zakt.

Corrigeer