Verdeelcentrum Carrefour Herstal geblokkeerd door Logistics Ternat

Verdeelcentrum Carrefour Herstal geblokkeerd door Logistics Ternat

Foto: rr

Een 30-tal werknemers van het distributiecentrum Logistics Ternat blokkeren sinds maandagmorgen 4 uur een Carrefour-winkel in Herstal, die sinds kort door de warenhuisketen gebruikt wordt, als 'noodplatform' om de blokkade-acties van het personeel van Logistics Ternat te omzeilen.

De vakbonden van het Luikse verdeelcentrum hebben zich inmiddels solidair verklaard en zullen vandaag zeker geen goederen meer laten vertrekken.

Sinds een tiental dagen blokkeren de werknemers van Logistics Ternat gedurende een of meerdere dagen de leveringen aan de hypermarkten van Carrefour. De actievoerders vrezen dat Carrefour het contract niet meer zal verlengen met Kuehne+Nagel voor dit distributiecentrum. 270 werknemers zouden hierdoor hun job verliezen.

Carrefour zelf zal wellicht tijdens een bijzondere ondernemingsraad morgen meer duidelijkheid scheppen. Kuehne+Nagel zal dat ongetwijfeld een dag later doen op een eigen ondernemingsraad.

'We hebben vandaag de andere blokkade-acties nog verstrengd. Vijftien hypermarkten, die sinds vrijdag geen goederen meer kregen, blijven geblokkeerd. De ganse week worden er ook geen promotie-artikelen geleverd aan de 57 hypermarkten. Het personeel van een tiental hypermarkten weigert overigens goederen die afkomstig zijn van het verdeelcentrum in Herstal', zegt vakbondsman Jurgen Geeroms (ACV).

Vanuit Logistics Ternat worden alle hypermarkten van Carrefour in ons land bevoorraad met droge voeding.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees