Trainer Ron Jans naar Heerenveen

Ron Jans gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van de Nederlandse eersteklasser Heerenveen. Dat maakte de Friese club maandag bekend. De 51-jarige oefenmeester heeft met de clubleiding een akkoord bereikt over een contract van twee jaar. Jans is op dit moment nog trainer van FC Groningen.

Jans maakte eerder al bekend dat hij Groningen na acht seizoenen gaat verlaten. Hij was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Heerenveen maakt het seizoen af onder interim-trainer Jan Everse, de opvolger van de wegens tegenvallende resultaten opgestapte Jan de Jonge. FC Groningen staat volgend seizoen onder leiding van coach Pieter Huistra.

'Ron Jans heeft bij Groningen bewezen zijn vak te verstaan', aldus Heerenveen-directeur Yme Kuiper op de clubwebsite. 'Bovendien werkt hij het liefst langere tijd bij een club, dat past uitstekend bij onze cultuur.' Jans, die FC Groningen verlaat omdat hij aan een nieuwe sportieve uitdaging toe is, is momenteel de langst zittende trainer in het Nederlandse betaalde voetbal.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.