Rokende en drinkende Jezus veroorzaakt ophef

Rokende en drinkende Jezus veroorzaakt ophef

Foto: *

Gauhati - Autoriteiten in het noordoosten van India hebben schoolboeken in beslag genomen waarin Jezus afgebeeld staat met een sigaret en een blikje bier in de hand.

Indiase kinderen waren geschrokken van de afbeelding van een rokende en drinkende Jezus in hun schoolboek. In de Indiase regio die overwegend christelijk is, reageert de minister van onderwijs verontwaardigd. "Ik ben ontzet en ik veroordeel die schandalige weergave van Christus. De kinderen voor wie het handboek bedoeld was, kijken op naar Jezus, en nu zijn ze compleet in schok."

De zaak kwam aan het licht na een reeks van kritiek van een meisjesschool in de katholieke deelstaat Meghalaya. De afbeelding van een rokende en zuipende Lieve Heer prijkt zowel op de voorkant als binnenin een taalboek. De lokale overheid heeft nu alle boeken in scholen en winkels in beslag genomen.

Dominic Jala, de aartsbisschop van Shillong, is woedend over het boek. Volgens hem zijn zijn volgelingen 'diep geschokt en beledigd door de verwerpelijke afbeelding van Jezus'. Zowel de uitgever als de distributeur van het schoolboek wordt aangeklaagd wegens godslastering.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees