Google Maps integreert dienstregelingen MIVB

BRUSSEL - Google lanceert in samenwerking met de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB een nieuwe dienst waarmee je je reistraject met het openbaar vervoer in Brussel kan uitstippelen. De zoekgigant integreerde de routes en de dienstregelingen van het Brusselse openbaar vervoer in Google Maps. Google Transit werd maandag voorgesteld en is vanaf nu beschikbaar op maps.google.be.

In Google Maps kunnen gebruikers routes kiezen vanaf hun huidige locatie of vanaf een locatie die ze manueel hebben ingegeven. Nadat een bestemming is ingegeven, biedt een menu de keuzemogelijkheid tussen auto, openbaar vervoer of lopen. Vervolgens verschijnt de snelste route van punt A naar punt B, samen met alternatieve opties. Gebruikers kunnen de route visualiseren op de kaart door te klikken op de menu-optie 'Toon kaart'.

De nieuwe dienst is niet alleen handig voor de inwoners van Brussel maar ook voor bezoekers en zakenlui. Toeristen kunnen bijvoorbeeld de namen invoeren van de attracties die ze willen bezoeken en zo hun vervoerstraject uitstippelen. Zakenlui vinden probleemloos de weg van het station naar hun hotel.

De nieuwe dienst is ook toegankelijk met een mobiele telefoon waardoor gebruikers onderweg makkelijk informatie over een reisroute kunnen opvragen. Wie verloren gelopen is en een mobiele telefoon heeft die in staat is een locatie te bepalen (bijvoorbeeld met behulp van GPS-technologie) kan zich eveneens tot Google Transit wenden om snel de weg terug te vinden.

Google Transit zal op termijn worden aangevuld met nieuwe vormen van transport. Er zullen ook meer Europese steden en landen aan het lijstje worden toegevoegd.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees