'Russische politie gebruikt slaven'

MOSKOU - In Rusland is beroering ontstaan na een nieuw politieschandaal. Hoge politieofficieren zouden illegalen hebben misbruikt als slaven.

Volgens het Russische nieuwsmagazine The New Times heeft de speciale politie OMON illegale gastarbeiders systematisch zonder verloning aan het werk gezet. Die mannen zouden bijvoorbeeld op de privégrond van een viceminister hebben gewerkt. Ze werden gedwongen om omheiningen te zetten, greppels te graven en toiletten te reinigen.

Het magazine pakte maandag uit met getuigenissen waaruit zou blijken dat de OMON die mensen brutaal zou hebben mishandeld.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tegenover Radio Echo in Moskou gezegd dat het bericht wordt onderzocht.

Na een reeks schandalen heeft Medvedev een omvattende politiehervorming ingeleid. Alleen al in de voorbije week zijn er zowat 20 hoge politiefunctionarissen ontslagen. Hij heeft ook opgeroepen tot strenge straffen voor wie zijn boekje te buiten is gegaan.

Begin februari had The New Times ook al gewag gemaakt van "maffiose structuren" bij de OMON. De speciale politie ontkende de aantijging.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees