Lichaam Natalee Holloway zou gedumpt zijn in moeras

Joran Van der Sloot bekent weer

De Nederlandse Joran Van der Sloot heeft op de Duitse tv nieuwe bekentenissen afgelegd in de zaak Natalee Holloway, het Amerikaanse tienermeisje dat vijf jaar geleden verdween tijdens een schoolreis op Aruba. Hij zou het meisje gedumpt hebben in een moeras.


Het is de tweede keer dat Joran bekent, maar vorige keer bleek zijn verklaring vol leugens te zitten. Nu zegt hij dat hij het lijk van Nathalee wel degelijk gedumpt heeft. Maar niet in zee, zoals hij eerder verklaarde aan onderzoeksjournalist Peter R. De Vries, maar in een moeras. Na nieuw onderzoek bleek dat ook deze bekentenis vol leugens zit.

Peter Blanken, de hoofdofficier van justitie op Aruba, heeft de nieuwe bekentenis al bevestigd. Van der Sloot, die nog altijd vervolging vreest, wordt met deze verklaring nog meer een ongeloofwaardig en labiel figuur. Van der Sloot deed zijn nieuwe bekentenis voor de camera's van de Duitse RTL. Deze week staat opnieuw een interview met hem gepland, nu in Frankfurt. De makers hopen mogelijk dat hij 'open kaart' zal spelen en meer details vrijgeeft.

Volgens hoofdofficier Blanken is de nieuwe bekentenis aanleiding geweest voor hernieuwd onderzoek. 'Maar al snel werd duidelijk dat deze verklaring ook met leugens en fantasie aan elkaar hangt. Tijdstippen kloppen niet, genoemde getuigen ontkennen. Als hij echt de waarheid wilde vertellen, had Joran de precieze plek genoemd', besluit Blanken.

Corrigeer

NIEUWS