Liz Hatch, renster bij Lotto Ladies Team

Liz Hatch, renster bij Lotto Ladies Team

Foto: rr

‘Trop belle pour être coureur.’ Het kan niet van iedereen in het peloton gezegd worden, maar bij de Amerikaanse Elizabeth Hatch gaat die uitdrukking helemaal op. Liz Hatch (29) is renster bij het Lotto Ladies Team, de vrouwenploeg van Lotto, en komt zaterdag aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen.

Hatch is prof sedert 2006 en vertelt tussen haar trainingen door over de avonturen in het vrouwenwielrennen op haar weblog. In 2008 poseerde ze voor het mannenblad Maxim. Liz Hatch is dus pure propaganda voor de sport. Door haar verschijning, ja, maar evenzeer door haar wilskracht. ‘Het zijn de extreem zware races, waar je echt tot op het bot gaat, die je je het langst herinnert en koestert’, zo luidt de filosofie van de Flandrien.

Wil je weten of Elizabeth Hatch als eerste over de meet rijdt in Gent? Afspraak zaterdag om 14.30 uur op het Sint-Pietersplein. (TIK)
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.