Al 50.000 buskaartjes verkocht via sms

BRUSSEL - Een maand na de lancering van het sms-ticket in heel Vlaanderen heeft de vervoersmaatschappij De Lijn al 50.000 sms-tickets verkocht. Dat meldt de vervoersmaatschappij dinsdag.

Sinds 1 februari kopen elke dag gemiddeld 1.700 reizigers een sms-ticket. Tijdens de test van het sms-ticket eerder op de stadsnetten van Gent en Antwerpen waren dat er dagelijks gemiddeld 800. De meeste sms-tickets worden aangevraagd op vrijdag. Op weekdagen piekt de verkoop tussen 16 en 17 uur.

Reizigers kunnen een sms-ticket kopen door voor het opstappen een bestelcode te sms'en naar het nummer 4884. Voor een sms-ticket van 60 minuten is dat 'DL', voor een sms-ticket van 120 minuten 'DL120'. Vervolgens krijgt de reiziger een bevestigings-sms die geldt als vervoerbewijs. Tijdens de geldigheidsduur van het sms-ticket mag de reiziger onbeperkt overstappen.

Een sms-ticket kost 1,30 euro voor 60 minuten of 2,10 euro voor 120 minuten. Daarbij komen nog 0,15 euro telecomkosten voor de aanvraag-sms. Het sms-ticket is tot 28 procent goedkoper dan een biljet bij de chauffeur, aldus De Lijn.

Een sms-ticket wordt afgerekend via de gsm-factuur of afgetrokken van het beltegoed bij prepaid kaarten.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees