Woesteling valt passagiers aan op vlucht naar Brussel

Woesteling valt passagiers aan op vlucht naar Brussel

Foto: belga

Een passagier heeft vrijdagnacht amok gemaakt op een vlucht van New York naar Brussel. De agressieve man sloeg andere reizigers zonder reden in het gezicht en begon zonder aanleiding anderen uit te schelden. Hij kon door het boordpersoneel in de boeien geklonken worden. Dat melden Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg maandag.

Uiteindelijk slaagde Jan Clijsters, nonkel van Kim, erin om hem onder bedwang te krijgen. ‘Toen we een uur of drie onderweg waren, stond er een struise knaap op van ongeveer 25 jaar. Zowat iedereen in het vliegtuig lag op dat ogenblik te slapen’, vertelt Jan. ‘Maar die kerel begon zomaar mensen in het gezicht te slaan. Er kwam cabinepersoneel tussen, maar ook die kregen klappen. Er begon ook meubilair te sneuvelen. Aangezien de man alsmaar wilder werd, heb ik er mij opgeworpen. Ik heb hem tussen twee zetels geduwd en onder bedwang gehouden, terwijl hij door de stewards werd geboeid.’

In Brussel werd de wilde Amerikaan door agenten uit het vliegtuig gehaald en weggeleid. Op agressief gedrag in een vliegtuig staan zeer zware straffen.

Corrigeer

NIEUWS