Tom Dice als tiende op podium in halve finale Eurovisiesongfestival

Tom Dice als tiende op podium in halve finale Eurovisiesongfestival

Foto: vrt

Tom Dice, de Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival, treedt op dinsdag 25 mei als tiende aan in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Dat maakte de organisatie van het festival bekend.

Met een loting werd dinsdagmiddag de volgorde van optreden voor de twee halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival in Noorwegen vastgelegd. Tom Dice mag als tiende kandidaat ons land verdedigen in de Telenor Arena in het Noorse Bærum met zijn nummer 'Me and my guitar'.

Hij wordt voorafgegaan door Polen en gevolgd door Malta. Vijf landen (twee in elke halve finale en één in de finale) hadden extra veel geluk en kregen een wildcard. Zij mochten zelf kiezen op welk moment in hun halve finale of in de finale ze wilden optreden.

In een eerdere loting werd al bepaald welke landen in welke halve finale zouden aantreden. Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland waren als grote landen al verzekerd van een plaatsje in de finale, terwijl Noorwegen als gastland ook in de finale aan bod komt.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees