Drie miljoen dollar nodig om beroemde Hollywoodletters te redden

Drie miljoen dollar nodig om beroemde Hollywoodletters te redden

Hollywood Foto: reuters

De monumentale letters die de naam Hollywood vormen en die neerkijken op de historische cinemawijk in Los Angeles, zijn bedreigd door een vastgoedproject. Een vereniging probeert daar een stokje voor te steken. Ze heeft nog 3 miljoen dollar tekort om het terrein te kopen.

De vereniging 'Trust for public Land' zei woensdag dat ze nog drie weken heeft om het geld bijeen te halen om het terrein te kopen waarop de witte letters staan. De veertien meter hoge letters, die in 1923 op een heuvel in het noorden van LA werden geplaatst, zijn eigendom van de Californische stad. De terreinen errond zijn dan weer eigendom van een vastgoedconsortium dat er luxewoningen wil neerplanten.

Het consortium ging ermee akkoord de 55 hectare grond aan het Trust over te laten voor 12,5 miljoen dollar. De deal moet rond zijn voor 14 april. "Heel wat mensen hebben contact met ons opgenomen. We zijn niet ver van ons doel verwijderd", verklaarde de woordvoerder van de vereniging woensdag. Van de 9,5 miljoen dollar die al werd ingezameld, kwam 5,5 miljoen van private schenkers, onder wie regisseur Steven Spielberg en Tom Hanks.

De ironie wil dat de inscriptie HOLLYWOOD voortsproot uit reclame voor de grondontwikkeling van de omliggende terreinen. De inscriptie was toen dezelfde als de naam van het immobiliënprogramma: HOLLYWOODLAND. In 1949 tekende de Handelskamer van Hollywood een contract met Los Angeles om de letters te restaureren. Daarbij was de afspraak dat de vier laatste letters zouden sneuvelen.

 

Corrigeer

NIEUWS