Christiaan Weijts wint eindelijk literatuurprijs

Christiaan Weijts wint eindelijk literatuurprijs

Foto: belga

Brussel - De Nederlandse schrijver Christiaan Weijts heeft de Literatuurprijs Gerard Walschap-Londerzeel 2009 gewonnen voor zijn tweede roman 'Via Cappello 23'.

"Een werk dat de problemen van deze tijd niet schuwt en dat in een eigentijds taalgebruik een wereld schetst waarin het vaak moeilijk leven is. Een knap verhaal, vernuftig geconstrueerd en knap geschreven", klinkt het vrijdag in een persbericht van Behoud de Begeerte.

Weijts treedt in de voetsporen van Erwin Mortier, Josse De Pauw, Ilja Leonard Pfeijffer, Tom Naegels en Désanne van Brederode. De Walschapprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend aan een Nederlandstalige auteur die nog niet meer dan vier boeken publiceerde, houdt een beloning in van 7.500 euro.

De andere genomineerden waren Annelies Verbeke ('Groener gras'), Rodaan Al Galidi ('Dorstige rivier'), Willem Brinkman ('Apentheater'), Esther Gerritsen ('De kleine miezerige god'), Marente de Moor ('De overtreder'), Jeroen Olyslaegers ('Wij') en Marc Reugebrink ('Het grote uitstel').

Weijts werd eerder al voor de prijs genomineerd in 2007 met zijn debuutroman 'Art. 285b'. Daarnaast circuleerde zijn naam al op de shortlist van de Gouden Uil (2007, 2009) en de AKO Literatuurprijs (2006, 2009). 

De Walschapprijs is een initiatief van de gemeente Londerzeel, waar Gerard Walschap in 1898 geboren werd. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1998. Sinds 2005 organiseert Behoud de Begeerte de uitreiking. Op vrijdag 23 april, Werelddag van het Boek, vindt de prijsuitreiking plaats in Antwerpen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees