Celebs

Michael Jackson gebruikte bleekmiddel voor huid

Michael Jackson gebruikte bleekmiddel voor huid

Foto: ee

Michael Jackson bleekte zijn huid met crèmes. Dat blijkt uit zopas vrijgegeven rapporten die de politie heeft opgemaakt na de huiszoeking naar aanleiding van de dood van de zanger.

Michael Jackson stierf op 25 juni 2009 als gevolg van een hartstilstand. Die werd veroorzaakt door een overdosis van het verdovende middel propofol. Volgens de rapporten trof de politie tijdens de huiszoeking elf gebruikte en ongebruikte verpakkingen van dit verdovende middel aan.

Verder vonden de speurders onder meer 19 tubes hydrochinon en 18 tubes Benoquin aan. Deze crèmes bleken de huid en worden vaak gebruikt door Vitiligopatiënten. Jackson leed aan deze huidaandoening en gebruikte de crèmes om de kenmerkende pigmentafwijkingen minder te doen opvallen.

Vitiligo veroorzaakt bleke plekken op de huid. 'In die bleke plekken hebben patiënten geen pigment meer, net zoals een albino,' zegt dermatoloog David Sawcer van de Universiteit van Zuid-Californië. 'Sommige Vitiligopatiënten hebben zo veel bleke plekken dat het logischer is om de nog overgebleven gekleurde delen te verwijderen met bleekmiddel zoals hydrochinon of Benoquin.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees